Пропадна част от пътя до Троянския манастир. Срутила се е част

...
Пропадна част от пътя до Троянския манастир. Срутила се е част
Коментари Харесай

Застрашен ли е Троянският манастир, заради пропадането на пътя в района

Пропадна част от пътя до Троянския манастир. Срутила се е част от подпорната стена на пътя Орешак-Черни Осъм. Това съобщи кметът на Троян Донка Михайлова във профила си във Фейсбук. Подкопаната част е покрай основите на светата обител. Пътят е изключително претрупан.

„ Пътят е част от общинската пътна мрежа. Предстои първоначално проектантски екип да изготви план, от който да стане ясно по какъв начин може да се укрепи оборудването. Оказа се, че с изключение на срутената част от пътя има и други недостатъци по стената, които би трябвало да се ремонтират ”, съобщи инженер Николай Райковски от Община Троян, съобщи Нова тв.

По думите му, в случай че пътят се срути напълно, има различен маршрут, който да се употребява, с цел да не останат обитаемоте места в региона откъснати от останалата част на света.

Областният шеф на Ловеч Светослав Славчев акцентира, че преди да бъдат направени геодезическите изследвания на регион аи да се изготви прокет - пари от страната не могат да бъдат желани. Той даде обещание в границите на 20 дни документите да бъде направена и да бъдат стартирани ремонтните действия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР